PEITTAAMINEN

Kultakasvu-tuotteilla peittaaminen on helppoa ja turvallista. Peittauksen nyrkkisääntö on se, että yksi 20 litran Kultakasvu-kanisteri riittää 1000 siemenkilon peittaukseen.

 

Kultakasvu-tuotteet ovat nestemäisiä ja ne suihkutetaan kylvettäville siemenille ennen kylvöä nestepeittaimella. Kultakasvu-tuotteet levittyvät helposti peittaimen suuttimella.  Peittaimessa oleva siemenmassan sekoittaja/kuljettaja takaa sen, että siementen pinta kostuu peittauksen yhteydessä kauttaaltaan. Kolmen - viiden tunnin kuluttua peittauksesta siemenet ovat imeneet Kultakasvu-tuotteen itseensä siinä määrin, että siemenmassa ei enää tunnu märältä, jolloin siemenet myös valuvat hyvin kylvökoneen kanavissa.

 

Oikean annostelumäärän on tärkeää Kultakasvu-tuotteiden tarjoaman hyödyn varmistamiseksi. Tällöin on tärkeää säätää peittain siten, että siementen syöttönopeus on suhteutettu peittaimen suuttimesta virtaavan nestemäärän kanssa. Eri peittainlaitteissa säätäminen tehdään kullekin laitteelle ohjeistetulla tavalla.

 

Yleisperiaatteena säätämisessä on se, että mitataan tietyssä ajassa peittaimen läpi mennyt viljamäärä ja suuttimen läpi virrannut peittausaineen määrä ja laskemalla tarkistetaan, että vähintään 2,0 litraa Kultakasvua kuluu sataa siemenkiloa kohden.

 

Peitatut siemenet suosittelemme säilytettävän ennen kylvöä varjoisassa ja kuivassa paikassa siemensäkeissä tai muissa vastaavissa siemenille tarkoitetuissa puhtaissa säilytysastioissa.

 

Siementen lämpötilan tulee olla selvästi plussan puolella ennen peittausta. Jos siemenet ovat jäätyneessä tai kohmeisessa tilassa, Kultakasvu-tuotteiden vaikutus ei pääse siirtymään suunnitellulla tavalla siemenen sisälle.

 

Kultakasvu-tuotteilla peitatessa peittauslaite voidaan käytön jälkeen puhdistaa kätevästi vedellä.

 

PEITTAIMET

 

ITSE KOKOONPANTAVA EDULLINEN NESTEPEITTAIN

 

Koska Kultakasvu-tuotteiden annostelusuositus on 2 litraa/100 kg siemeniä niin erityistä tarkkuuspeittausta vaativaa laitteistoa ei välttämättä tarvita - kuten on laita monien muiden markkinoilla olevien peittausaineiden kohdalla. Eli Kultakasvulla peittaus voidaan usein tehdä tilalla jo olevilla välineillä. Esimerkiksi viljankäsittelyyn käytettävän ruuvikuljettimen kanteen voidaan asentaa nestesuutin tai kaksi.

 

Klikkaamalla hiirellä alla olevaa logoa pääset sivulle, josta löydät toimintakaavion itse kokoonpantavalle edulliselle nestepeittaimelle.          

MARKKINOILLA MYYTÄVÄT NESTEPEITTAIMET

 

Kultakasvu-tuotteilla peittaukseen soveltuu hyvin Ovas-nestepeittain, joita on edelleen käytössä maatiloilla, mutta jonka valmistus on lopetettu. Kunnostettuja Ovas-peittaimia voi tiedustella mm. Reijo Hartikalta (Puh: 0400-325863).

 

Markkinoilta löytyy mm. seuraavia peittaimia: Jussi-peittain (www.jussi-tuote.fi), Reini-peittain (www.maki-reini.fi), Happowa-peittain (www.happowa.fi), Loma-peittain (www.Loma.dk ), Rosengren-peittain (www.norogard.se ), jne.

 

Peittaukseen liittyvissä kysymyksissä Tilapeittaaja Reijo Hartikka antaa teknistä neuvontaa ja peittauspalvelua.

KLIKKAA TÄTÄ LOGOA

KULTAKASVU - ESITTELY

KULTAKASVU - TUOTTEET

VILJELYKOKEET

HINNAT

MYYNTI JA TOIMITUKSET

ETUSIVU

LEHTIARTIKKELIT JA EPIGENETIIKKA

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

YHTEYSTIEDOT