KULTAKASVU

Kultakasvu-tuotteet edistävät viljojen kasvua ja nostavat satoa määrällisesti sekä laadullisesti. Elom Oy on kehittänyt, valmistanut ja markkinoinut Kultakasvu-tuotteita vuodesta 2004 lähtien. Kevään 2018 kylvöille valmistamme seuraavia tuotteita: Kultakasvu Plus, Kultakasvu Ohra Plus ja Perinteinen Kultakasvu.

 

Kultakasvu Plus ja Perinteinen Kultakasvu suositellaan käytettäväksi vehnälle, kauralle ja rukiille. Kultakasvu Plus ja Kultakasvu Ohra Plus tuotteiden erikoisuus on niiden kyky aktivoida typen hyödyntämistä viljojen kasvutapahtumissa.  Kultakasvu Ohra Plus tuotteen erityispiirre on se, että se ehkäisee muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi ohran siemenlevitteistä lentonokea.

 

Kultakasvu-tuotteet kuuluvat orgaanisten lannoitteiden ryhmään kasviuutteet.

 

KULTAKASVU - MITEN SE VAIKUTTAA?

 

Kultakasvu-tuotteet vaikuttavat kasvin kasvutapahtumaan solutasolla. Siemenet sisältävät  kasvua ohjaavan geneettisen tiedon ja Kultakasvu-tuotteiden vaikuttaja-aineet aktivoivat siementen kasvuprosessia epigeneettisiin vaikutustapoihin perustuen. Epigeneettinen vaikutustapa mahdollistaa tuotekoostumuksen, joka ei sisällä suuria määriä biologiselle soluelämälle haitallisia kemiallisia aineita.

 

Viljat tunnetusti taantuvat. Taantumisessa siementen muistiin eli geeneihin taltioituu kasvuolosuhteiden vaikutuksesta erilaisia kasvua taannuttavia stressitekijöitä. Kultakasvu-tuotteiden  vaikutustapa on vastakkainen viljojen taantumiselle.

 

Kultakasvun teho on todettu käytännössä mm. terhakkaana kasvun alkuun lähtönä, vahvana versoutumisena, lehtivihreän määrän lisääntymisenä, kuivuutta, märkyyttä, tauteja ja lakoontumista paremmin kestävinä kasvustoina ja luonnollisesti suurempina ja laadukkaina satoina. Kultakasvu tuotteiden käyttö peräkkäisinä vuosina vahvistaa tilan oman siemenen elinvoimaisuutta.

 

MITEN SIEMENET KÄSITELLÄÄN?

 

Siemenet peitataan nestepeittaimella. Turvallisesta vesipohjaisesta olomuodosta johtuen voidaan sanoa, että peittaus Kultakasvu-tuotteilla ei ole enää ongelma kemiallisten aineiden tavoin. Positiivista huomiota kannattaa kiinnittää suositeltuun annosteluun eli 2 litraa sataa siemenkiloa kohti jolloin 20 litran tuotekanisteri riittää 1000 siemenkilon peittaamiseen. Pohja-aineena oleva vesi nostaa tällöin siemenen kosteutta noin 2%, joka voi olla hyvinkin ratkaisevaa kuivana keväänä. Kultakasvu-tuotteilla käsittely tehdään muutama viikko ennen kylvöä - mieluummin lähellä kylvöajankohtaa. Kultakasvu-tuotteiden  imeytymisaika on muutama tunti, joten suoraa kylvön aloittamista heti peittauksen jälkeen ei suositella.

 

MITEN KULTAKASVU HANKITAAN?

 

Kultakasvu-tuotteita myyvät Elom Oy:n lisäksi yksityiset jälleenmyyjät. Kultakasvu-tuotteiden hankinta on pääsääntöisesti ennakkokauppaa ja ostoajankohta on edullisimmillaan vuodenvaihteen molemmin puolin eli joulu- ja tammikuussa. Tämän jälkeen hinta nousee kevättä kohden (klikkaa etusivulta välilehti ”HINNAT”).     

ETUSIVU

KULTAKASVU - TUOTTEET

VILJELYKOKEET

HINNAT

MYYNTI JA TOIMITUKSET

PEITTAAMINEN

LEHTIARTIKKELIT JA EPIGENETIIKKA

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

YHTEYSTIEDOT